12-09-2023

Lichtgewicht zonnepanelen: geschikt voor veel typen daken

Bent u op zoek naar een milieuvriendelijke en kostenefficiënte manier om duurzame energie op te wekken, maar heeft uw bedrijfspand een dak dat niet geschikt is voor traditionele zonnepanelen? Dan bieden lichtgewicht zonnepanelen dé oplossing. Lichtgewicht zonnepanelen van PSE Energy zijn ontworpen om te kunnen worden geïnstalleerd op veel verschillende soorten daken. Het gaat specifiek om PVC, EPDM, bitummen en staaldaken. 

 

Wat zijn lichtgewicht zonnepanelen?

Lichtgewicht zonnepanelen zijn geavanceerde panelen van het merk Sunman met een totaal vermogen van 430 Wp, zie figuur 1. Deze zijn ontworpen om te voldoen aan de specifieke behoeften van daken en oppervlakken die niet geschikt zijn voor traditionele zonnepanelen. De Sunman lichtgewicht panelen hebben namelijk een gewicht van 3,5 kg/m3. Hierdoor zijn ze geschikt om op verschillende typen daken te worden geïnstalleerd.  De lichtgewichtpanelen worden direct op EPDM, bitumen en metalen daken gelijmd doormiddel van een speciale kit. Dit houdt het totale gewicht van de installatie laag en zorgt voor een snelle manier van plaatsen. 

 

Lichtgewicht zonnepaneel PSE-Energy

Figuur 1 Sunman lichtgewicht zonnepaneel PSE-Energy

 

Voordelen van lichtgewicht zonnepanelen

Heeft u een oud, zwak of ongeschikt dak waarop traditionele zonnepanelen niet kunnen worden geplaatst? Onze lichtgewicht zonnepanelen bieden een uitstekend alternatief. De lichtgewichtpanelen hebben namelijk een laag gewicht en een minimum buig radius van 0,5 meter. Door deze flexibilteit van de zonnepanelen kunnen deze ook op ronde- of gebogen daken worden geïnstaleerd. 

De lichtgewichtpanelen worden op een plat frame van 2,5 cm aangeleverd. Vervolgens worden zij direct op EPDM, bitumen en metalen daken gelijmd. Dit houdt het totale gewicht van de installatie laag en zorgt voor een snelle manier van plaatsen. Door het frame kan het regenwater afgevoerd worden. Het lage gewicht en de versnelde installatie methode zorgt ervoor dat de Sunman zonnepanelen op veel verschillende soorten daken geïnstalleerd worden en er bespaard kan worden op de installatiekosten. 

De panelen hoeven niet in een hellingshoek geplaatst te worden. Op deze panelen zitten namelijk miniatuur prisma's van kunstof, woordoor ze van alle kanten worden ingestraald. Door deze bijzondere oppervlaktetextuur zijn de lichtgewicht zonnepanelen modules niet helemaal glad. Dit resulteert in een antiverblindings-effect en maakt deze oplossing ideaal voor installatie op daken en open luchtoppervlakken die noch glanzend mogen zijn, noch licht of zon moeten reflecteren. Bijvoorbeeld in de buurt van luchthavens maar ook op andere locaties waar reflectie als hinderlijk kan worden ervaren.

 

Efficiënt zonne-energie opwekken

Hoewel lichtgewicht zonnepanelen anders zijn geconstrueerd dan traditionele panelen, doen ze niet onder voor efficiëntie. Onze lichtgewicht panelen zijn ontworpen om een hoog rendement te bieden en optimale energieopbrengsten te realiseren.

Meer weten over lichtgewicht zonnepanelen? Neem vrijblijvend contact met ons op, of bel ons direct via 0800 - 555 77 55.